Minimum Vismaten

Minimummaten vissoorten in de Nederlandse binnenvisserij
Voor de wateren van Hengelsportvereniging de Alver geldt een totaal verbod tot het meenemen van vissen.

Alleen houders van een Vispas op naam van HSV de Alver mogen aasvisjes meenemen.
Uiteraard moeten deze vissen wel voldoen aan de wettelijke minimummaat, zie de algemene voorwaarde van de VISpas voor meer informatie.

In onderstaand overzicht beperken wij ons tot de vissoorten die het meest gevangen worden in Nederland.

Naam Wettelijke minimummaat:

Baas
 Rivierprik
 Barmeel
 Beekridder
 Snoekbaars
 Snoek
 Bot
 Zeelt
 Vlagzalm
 Kopvoorn
30cm

Voor de alver, blankvoorn, brasem, karper, kolblei, pos, winde, de grondelsoorten en roofblei zijn geen wettelijke minimummaten vastgesteld.

Graskarper, paling, zeeforel, zalm,elft, fint, kwabaal, serpeling, sneep,vlagzalm, zeeprik, meerval en ondermaatse vis moet direct na de vangst in hetzelfde water teruggezet te worden waarin deze gevangen werd.

Uitzondering op bovenstaande is dat maximaal 20 ondermaatse baarzen bedoeld als aasvis behouden en vervoerd mogen worden. (Geldt niet voor het IJsselmeer)

Voor een volledig overzicht zie de site van Sportvisserij Nederland.

Bovenstaande gegevens worden met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, maar mede aangezien de Visserijwet regelmatig veranderd, kan Hengelsportvereniging De Alver niet aansprakelijk worden gesteld voor fouten in deze tekst.